5 Aralık 2012 Çarşamba

Sorunlu ciltler ve Mineral makyaj ürünleri



Bu gün mineral makyaj malzemeleriyle ilgili sizlere bilgiler vermek istiyorum. Özellikle benimki gibi yağlı-karma akne ve siyah nokta problemi olan, fondöten, pudra gibi gözenekleri tıkayıp akneye sebep olan şeylerden uzaka durması gerekenler için harika ürünler bunlar. Aynı zamanda hassas ciltler içinde bulunmaz nimet. Ben mineralli makyaj malzemeleriyle ilk dermatologumun tavsiyesi ile tanıştım. O gün bu gündürde cildime asla mineral olmayan pudra-fondöten-kapatıcı vs. kullanmıyorum.

Mineral makyaj ürünleri günümüzde kanserojen olduğu iddia edilen koruyucu maddeler, talk, yağ ve farklı koku maddeleri içermez. Mineral makyaj ürünleri doğada bulunan mineral tuzların karışımları ile elde edilmektedir.

Mineral makyaj ürünleri cilde sürüldüğü andan itibaren cildinizle bütünleşir. Diğer makyaj ürünleri gibi yüzünüzde bir maske hissi yaratmaz. Aynı zamanda etkili bir kapatıcılık sunar.

Mineral makyaj ürünleri içinde doğal güneş koruyucu bulunmaktadır. Kullandığınız ürünler ile aynı zamanda güneşin zararlı etkilerine karşı da cildinizi korursunuz.

Makyajınız abartıdan uzak görünür. Özellikle doğal güzelliğini ön plana çıkarmak isteyen kadınlar için mucize niteliğindedir.

Hayvan severleri ilgilendirecek bir diğer yararı ise; hayvanlar üzerinde test edilmemesidir.

Veee en güzel yanıda akneye sebep olmaması. Mecbur kalmadıkça zaten cildime kapatıcı ve türevlerini sürmem çünki ertesi gün yüzüm sivilce bahçesine döner:( Fakat mineral ürünler bunu asla yapmıyor şiddetle tavsiye ederim. Bu ürünleri eczanelerden temin edebilirsiniz. Ben İ.b bare minerals,  Physicians formula ve body shop ürünlerini kullanmaktayım. Çeşitli alternatifler var. Fiyatları biraz tuzlu olsada uzun süre kullanabilme imkanımiz var.

Sevgiyle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder