5 Aralık 2012 Çarşamba

Hızla Uzayan Saçlar




Merhabalar. Hepimiz zaman zaman rapunzel olmaya heves ederiz, başkalarında gördüğümüz uzun saçlara iç çekip imreniriz." Ne yaparsam yapayım saçlarım uzamıyor" diye dert yanarız. Malesef bunda bizimde payımız büyük, sık sık yaptırdığımız renk değişiklikleri, fön, maşa, yanlış şampuan ve bakım ürünleri vs. karşısında saçlarımızda bize küsüyor haliyle. Bu gün sizlerle saç uzatmaya yardımcı bir bakım kürü paylaşmak istiyorum. Çeşitli internet sitelerindede bu kürle ilgili yazılar yorumlar bulmanız mümkün. Yanlız bu kürü uygularken saçlardaki boyanın rengini açtığını en baştan belirtmek istiyorum. Uygulamaya gelince;

Malzemelerimiz;
-Sinemaki otu (aktarlardan temin ediyoruz)
-Bemix ampul (eczaneden)
-Tatlı badem yağı

Uygulama;
1 çay bardağı kadar suda bir tutam (iki parmağımızla tutacağımız kadar) sinemekiyi kaynatıyoruz ve süzüyoruz. ılıyınca içine 1 ampul bemix kırıyoruz ve 1 tatlı kaşığıda badem yağı ekliyoruz. Saç diplerimize (tercihen temiz saça) masaj yaparak sürüyoruz. 1,30-2 saat kadar bekletip yıkıyoruz.

Bu kürü hafta 1 olmak üzere, 5 hafta boyunca aralıksız yapıyoruz. Bir süre saçlarımızı dinlendirdikten sonra tekrar uygulamaya geçiyoruz.Şifa olsun arkadaşlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder