28 Nisan 2013 Pazar

La Roche Posay Anthelios XL SPF50 Güneş Koruyucu

Günaydın.. Güzel geçen bol güneşli bir haftasonundan sonra yeni haftaya enerjik başladığımızı umudediyorum;) Okadar soğuktan, yağmurdan, karanlık kasvetli havalardan şikayet ettikten sonra birden gelen sıcaklarla nekadar keyfim yerine geldi tahminedersiniz herhalde:)
 Bu gün size havalarda ısınmış, güneş iyice yüzünü bize göstermişken güzel bir güneş koruyucu üründen bahsetmek istiyorum.

Onunla ilk tanışmam, yıllar önce dermataloğumun yaptığı kimyasal peeling seanslarından sonra oldu. Biliyorsunuz peeling işlemiyle cilt yenilendiği için lekenmeye çok müsait oluyor ve mutlaka iyi bir güneş koruyucu kullanmanız gerekiyor. La Roche Posay Anthelios XL SPF50 lik güneş koruyucusunu ilk o dönem aralıksız kullanmış ve hiçbir sorunla karşılaşmamıştım. İki yaz önce farklı bir markanın güneş koruyucusunu kullandım ve göz altlarımda, dudak üzerinde kahve rengi lekeler oluştu. İnanın yüzde oluşan bu lekeler çok sinir bozucu oluyor. Açık renk tenliyim, ilginçtir yazın oluşan bu lekeler kışın kayboluyor. Bende bu sene tedbirimi alıp erkenden La Roche Posayın 50'lik koruyucunu alıp kullanmaya başladım. Hernekadar kullandığımız günlük nemlendirici kremlerimiz ve  makyaj malzemelerimizde güneş korucuyu olsada mutlaka ekstradan cildimizi güneşten koruyan profesyonel ürünlere ihtiyacımız var.

Sadece lekeler için değil,cildimizin çabuk yaşlanmasını önlemek içinde kullandığımız güneş kremlerinde bazı özelliklere dikkat etmek gerekiyor.. Güneş kremi alırken UVA ve UVB ışınlarına karşı mutlaka etkili olması gerekir.Peki nedir UVA, UVB?
UVA, uzun dalga boylu güneş ışığıdır ve cildin derinlerine nüfuz edebilir. UVA ışınları güneş yanığı yapmamasına karşın, uzun vadede cilt kanseri ve deri yaşlanmasına neden olabilir.
UVB, kısa dalga boylu güneş ışığıdır ve bu ışınlar güneş yanıklarına ve deri kanserlerine yol açabilir. Bu nedenle güneş kreminiz hem UVA hem UVB ışınlarına karşı koruyucu olmalı.

Gelelim La Roche Posay Anthelios XL spf50 güneş koruyucusuna, ebatı çok küçük görünsede oldukça akışkan bir yapısı var. Çok küçük bir miktar tüm yüzünüze yetiyor. Bence en büyük dezavantajı eğer biraz fazla sürerseniz yüzünüzde bıraktığı beyaz leke (yoğurt sürmüş görüntüsü:) Bunun dışında yağsız bir yapısı var, asla akne yapmıyor. Nemlendiricinizin üzerine uygulayabileceğiniz gibi, yağlı bir cildiniz varsa direk hem nemlendirici hem koruyucu olarakda kullanabileceğiniz bir ürün. Ürünün buğday tenliler için SPF30 olanıda mevcut. Biliyorsunuz zaten La Roche Posay dermokozmetik bir ürün, bu nedenlede gayet güvenilir buluyorum,benden tavsiyedir;)

Gelelim ürün özelliklerine;

Çok açık renkli ve güneşe hassas ciltlerin korunmasında kullanılır. Güneş ışınlarının yol açtığı güneş yanıkları ve lekeler gibi görünen zararların yanı sıra; cilt kanseri, erken cilt yaşlanması ve ciltteki DNA'nın bozulması gibi gözle görülmeyen zararlara karşı korunmada etkilidir.


Anthelios, UV ışınlarının neden olduğu cilt yaşlanması, cilt hasarları ve fotodermatitlerden korunmak amacıyla formüle edilmiştir. Bu amaçla çok yüksek UVA koruması sunmaktadır (UVA: IPD: 80 - PPD: 28). Öte yandan SPF 60+ değeri ile güneş yanıklarının oluşmasına karşı da yüksek koruma sunmaktadır. Anthelios , UVA ve UVBnin zararlı etkilerine karşı patentli kombinasyonu içermektedir. Yağsız ve kolay uygulanabilir bir üründür.
İçerdiği filtre sistemi fotostabildir. Foto, İmmünosüpresyon, Lupuz Eritematozu ve Polimorf Işık erüpsiyonunda %1OO koruma sağladığı klinik olarak ispatlanmıştır. Komedojenik değildir. Su geçirmez. Güneşe karşı tam koruyucudur. Çinko Oksit ve PABA türevlerini içermez. Opak filtre olarak TiOî ile desteklenmiştir.



Sevgiler..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder