19 Mart 2013 Salı

Taşlı Ayakkabı Yapımı

Herkese selam:) Bu aralar  Miu Miu nun taşlı sneakerslarına fena takılmış durumdaydım.  Benim gibi bişeyler üretmeyi seven biri boş dururmu peki? Durmadım tabi, araştırdım biraz. Yabancı bir sitede bir bez ayakkabının dönüşümünü gördükten sonra aklıma evde (bogazli olduğundan dolayi) nerdeyse hic giymedigim converslerimi modifiye etmek geldi:). Bukadar iddaalı ayakkabıları, spor ayakkabı bile olsa çok az giyeceğimizi düşünürsek evdeki herhangi bir bez ayakkabıyı bu şekilde değerlendirmenin daha uygun olacağını düşünüyorum. Yapmak isteyenler için;
Gerekli malzemelerimiz; 2-3 kutu sim. Tekstil yapiskani (sakın benim yaptığım hatayı yapıp tutkal kullanmayın, simler kuruduktan sonra çatlayıp dökülüyor çünkü) plastik bir kap, bir fırça,koli bandi ve taş (kullanacağınız taşlar nekadar kaliteli olursa okadar güzelışıldarlar unutmayın) Malesef aksesuar ve hobi malzemeleri cenneti olan Eminönüne gidemediğimden ben pekde içime sinmeyen taşlarla yaptım.
Yapımı;
Önce koli bandiyla ayakkabinizin taş yapistiracaginiz kismiyla plastik kisimlarini kaplayın. Sonra İster plastik kapta tekstil tutkaliyla simi karistirip firca yardimiyla sürün, isterseniz once fircayla yapişkanı sürüp üzerine sim dökün. İyice kurumasini bekledikten sonra taşları ayakkabilarinizin burnuna ya silikon tabancasiyla yada kuvvetli bir yapiştırıcıyla yapıştırınve bitti :) Şimdide el emeği göz nuru cici ayakkabılarızı güle güle giyin:) Bu gördüklerinizde benimkiler, en kısa sürede daha güzel taşlarla siyahlarınıda yapmayı düşünüyorum, mutlaka paylaşırım;)
Sevgiler









12 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, şimdiden güle güle giy:)

      Sil
    2. Cnm yorumunu yanlislikla sildim uzgunum:(

      Sil
  6. müthiş gözüküyor ya bayıldım ♥ benimde converslerim öyle kenarda duruyordu bunu görünce artık bir işe yarıya bilir converslerim :)

    banada beklerim, sevgiler

    gulunrengii.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizede ilham vermesine sevindim:) beğendiğiniz ve güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim. Tabiki ziyaret ederim blogunuzu..
      sevgiler..

      Sil
  7. merhaba tekstil yapistiricisini ve o fircayi nerden temin edebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba cnm. tekstil yapıştırıcısını ve fırçayı hobi malzemeleri satan dükkanlardan alabilirsin. Ben saç boyama fırçası kullandım :) Ayrıca İstanbul'da yaşıyorsan eğer bütün malzemeleri topluca hem ucuza hem zahmetsizce Eminönünden temin edebilirsin.
      sevgiler..

      Sil
  8. Gerekli yapıştırma taş aksesuarları akayaksesuar.net 0542 304 38 19 nolu telefondan temin edebilrsiniz

    YanıtlaSil