13 Mart 2013 Çarşamba

Saç Bantı Yapımı

Merhabalar:) Havalar ısınmaya başladığından beri bende pek bir keyifliyim sormayın gitsin:) En sevdiğim mevsimin, güneşin, denizin, sıcağın, tatilinin mevsimi yaklaşıyor..
Geçen sevgili chunli beauty' nin instagramdaki resminde görünce bu içi telli pratik saç bandını neden birtanede ben yapmıyorumki dedim. Yazın plajda, evde ise makyajımı temizlerken, yüzümü yıkarken yada kil maskemi yaptığımda sıkça kullandığım bir aksesuardir saç bantı. Yapımı oldukça basit ve çok kullanışlı olan bu saç bantı için gerekli malzemeler;
Kumaş
Bükülebilir incelikte tel
İğne ve iplik
Önce kuması kesip iki ucunu dikiyoruz, sonra kumasimizi ters çeviriyoruzki dikiş izleri belli olmasın. İçerisine bantimizin uzunlugunda  tel kesip koyuyoruz ve en son olarakta uclarini dikiyoruz. Saçımıza takarkende bantın iki ucunu büküyoruz:) Oldukçada sevimli bir görüntü oluşuyor:)
Ben evdeki malzemelerle pembe bir saç banti yaptim bu ilk denememdi, yaz için birkaç rengini daha yapmayı düşünüyorum.Kuşum pamukda bayıldı,öyleki bütün akşam kafamda bantla oynadı durdu:) Nasıl sizde sevdinizmı yeni saç aksesuarımı? :)

Sevgiler..









2 yorum:

  1. çok beğendim, ellerine sağlık. yaz aylarında elbiselere uygun kumaş parçalarından yapmak lazım. daha bi şık görünürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim cnm:) çok pratik kısa sürede yapar takarsın sende;)

      Sil