4 Şubat 2013 Pazartesi

Takma Kirpik Dosyası (kuzenime itafen)

Merhabalar efendim:)
Hepimiz imreniriz değilmi upuzunnn gür kirpiklere.. Malesef bende dahil birçoğumuz uzun kirpiklere sahip o şanslı gruptan değiliz. Bu gün sevgili kuzeniminde isteğiyle (Pınar it's for you baby) takma kirpiklerle ilgili birşeyler yazmaya karar verdim. Nasıl takılır, hangi boyunu tercih etmeliyiz vs.
Günlük bir makyajla gündüz kullanmak istiyorsak, mutlaka natural görünümlü ve mümkünse en kısa olanını alıp takmak iyi bir tercih olacaktır.Yapay, oyuncak bebek gözleri görüntüsünden böylece uzaklaşmış oluruz. Tercihimiz gece ve özel günler içinse, dilediğiniz kadar abartabilirsiniz, sınır sizsiniz diyorum :)
Tek tek takılan kirpiklerdense şerit halinde bir seferde takılan kirpikler herzaman daha pratiktir (genelleme o yönde ama ben nedense tek tek takılanları daha rahat takıyorum) Nasıl takacağımıza gelirsek; mutlaka önce göz makyajımızı yapmış (rimel hariç) olmamız lazım.Takma kirpiklerimizi bir cımbız yardımıyla yavaşca yerinden çıkaralım. Önce bir deneme yapalım gözlerimize tutup boyunun uzun olup olmadığına bakalım, eğer uzunsa uç kısmından makasla biraz keselim.  Yapıştırıcıyı çok ince ve mümkün olduğuncada az ince bir şerit halinde takma kirpiğin dip kısmına sürelim, biraz bekledikten sonra, göz pınarımıza çok yaklaştırmadan (eğer göz pınarımıza yakın takarsak bütün gün takma kirpikler batarak bizi çok rahatsız edeceklerdir) düzgünce yerine oturtup hafifçe parmak uçlarımızla bastırırak takalım. En son olarak topaklanma yapmayan bir rimeli tüm kirpiklermize sürelimki, kendi kirpiklerimizle takma kirpikler birbirleriyle bütünleşsin ve daha doğal görünsünler;)

Unutmamız gereken bir diğer noktada takam kirpik takmak el alışkanlığı isteyen bir durumdur. İlk seferde istediğiniz gibi olmasada diğer denemelerinizde çok daha kolay taktığınızı sizlerde göreceksiniz.
Yardımcı olacağını umduğum bir videoyuda ekliyorum. Deneyen herkese kolay gelsin, en başta sana kuzi:)
Sevgiler..

4 yorum:

  1. sanırım en çok benim ihtiyacım var buna Ayşegül :) hep denemeye temkinli bakmışımdır ama yine heveslendim bu haftayı bi atlatayım. gelsin netten siparişler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herzaman degilse bile ozel gunlerde takabilirsin, gercekten bakişlar aninda degisiyor ve çok hoş bir goruntu ortaya çıkıyor;)

      Sil
  2. takma kirpik takmak dediğin gibi el alışkanlığı ile alakalı birşey tıpkı eyeliner sürmek gibi çok hoş bir post olmuş teşekkürler :-)
    Takibindeyim,bende beklerim sevonugozunden.blogspot.com
    sevgilerle ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki seve seve ziyaret ederim blogunuzu:) tesekkurler guzel yorumunuz için;)

      Sil