2 Ocak 2013 Çarşamba

Yeni Boyunluğum :)

Canım anneannemin bana yeni yıl hediyesi oldu bu boyunluk. Renginede ayrıca bayıldım. Gerçi ben farklı bişey istemiştim saç örgüsü,selanik vs. gibi, ben bu (haroşo galiba adı) şekilde örgü örmeyi biliyorum ve iki tane boyunlukta örmüştüm aynı modelde(birtek bunu biliyorum itiraf edeyim) Ama canım anneannem örüp sökmek zorunda kalmış, çünki çok dar olmuş elinde bir model örnekte olmadığı için (görmeden ördü sırf ben istiyorum diye ) sonra tekrar söküp düz örmüş. Sağolsun yengeciğimde tığla çiçek motifleri hazırlamış. E banada o çiçekleri dikip ortalarını taş ve incilerle süslemek ve boyunluğumu takmak kaldı :)





İlk resimde henüz ben çiçek motiflerini daha dikmemişken, diğer resimlerde ise (2 boyunluk vardı biri benim, diğeri annem için) çiçek motiflerini diktikten sonra inci ve siyah taşlarla süsledikten sonra.

Yapımı oldukça kolay arkadaşlar. 10 numara şiş ve kalın 2 yumak yün işinizi fazlasıyla görecektir eğer yapmak isterseniz. 130-150 ilmekle başlayıp, boyunuda  istediğiniz uzunluğa gelinceye kadar örüp kesin ve iki ucunu dikin.(İki ucu birbirine dikilmiş atkı gibi düşünebilirsiniz) İsterseniz bu şekliyle isterseniz çiçek, inci, boncuk, yada broşlarınızla farklılaştırarak takıp kullanabilirsiniz. Çok kullanışlı ve şık bir aksesuar, tavsiye ederim arkadaşlar.

sevgiler..

4 yorum:

  1. ÇOK ŞIK GÜLE GÜLE KULLAN:)

    YanıtlaSil
  2. bende çok beğendim, harika görünüyorlar. hem anneannenin hem senin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim cnm :)

    YanıtlaSil