22 Kasım 2012 Perşembe

Yağlarla Sac Bakımları

Ben bugun sizlerle uyguladığım ve guzel sonuçlar aldığım sac bakım yağlarımı ve nasıl uyguladığımı paylaşmak istiyorum. Benim  saçlarım kuru, yıpranmış ,boyadan  ve fönden oldukça hasar gormuş durumdalar. Bu hiç değişmiyor çünki saçlarımın genel yapısı çok kuru, boya ve fönde zaten kuru olan saçlarımı neyazıkki iyice kurutup cansız bakımsız sağlıksız yapıyor:(
Dönem dönem uyguladığım saç bakım kùrleri tamamen olmasada saclarımı yumuşatıp daha sağlıklı hale getiriyor. Bunlardan ilki;
Zeytinyağı, badem yağı, hint yağı, bemiks ampul, bepanthen ampul ve evigenle hazırladığım bakım.  Bakım yaparken özellikle saçlarımın temiz olmasına özen gösteriyorumki bakım etkili olsun. Uygulamaya gelince eşit miktarda zeytinyağı badem yağı ve hint yağını bir kapta karıştırıp uzerıne eczanelerden temin edeceğiniz bemiks, bepanthen ve evigen ampullerden birer tane kırıp saç diplerine msj yaparak suruyoruz. Kalanını saçalrımızın tamamına yediriyoruz. Streç film yada boneyle saçlarımızı ortup en az 2 saat bekletiyoruz. Uzerine havlu sarıp arada saç kurutma makinesiyle sıcak hava veriyoruz. Saçlarımızı yıkarken mumkunse bitkisel ve tamamen doğal olan bir şampuanla yıkıyoruz (bkn.pufff noktası adlı yazımda nasıl yıkamamız gerektiğini yazmıştım) . Bakım yaptığımız günler , saclarımıza fön çekmememiz ve o gün dinlendirmemizde bakımımızın etkisini arttıracaktır.

Kuru saçlara zeytinyağı ve jojoba yağıda çok etkilidir. Ara sıra uyguladığım bir diğer bakım ise bir cezvede ısıttığım zeytinyağını saç uç ve boylarına surup duştan önce bekletebildiğim kadar bekletip saclarımı yıkamak. Bu sayedede saç uçları yumuşamış oluyor ve duzenli yapılan sıcak zeytinyağı bakımıyla kırıklardanda kurtulmuş oluyoruz.

bunlar iyi güzelde ben evde yağları karıştırıpta bakım yapmaya üşenirim hazırı yokmu bu yağların derseniz hemen yine kullanıpta 2 sene önce 3-4 şişe bitirip çok ama çok memnun kaldığım birdiğer ürünüde sizlere tanıtayım. Macit efendi saç bakım yağı



bu ürününü kullandığım zamanlar dikkatimi çeken ilk şey saç diplerim olmuştu, uzama hızını iki kata çıkarmıştı çünki .(benim saçlarım geç uzar ne yazıkki)

vee bundan önceki yazılarımda belirttiğim gibi morfose argan yağını serum olarak herzaman kullanın, gerçekten işe yarayan kuru saçlar için ilaç niteliğinde bir ürün;)

p.s.**** saçlarınıza bakım yapacağınız günler sevgili kozmik bakımın blogunada bir göz atarsanız yaptığınız bakımların etkisinin ne kadar arttığını göreceksiniz!

4 yorum:

  1. En kisa zamada temin edip sonuclari paylasacagim cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  2. rica ederim. inş en kısa sirede sağlıklı saçlara kavuşursun;)

    YanıtlaSil
  3. Macit Efendi yağını bende kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım.Şimdi yine başlasam iyi olacak :)

    YanıtlaSil
  4. çok üşeniyordum, Macit Efendi bakım yağını en kısa sürede temin edeceğim. teşekkürler

    YanıtlaSil