5 Haziran 2014 Perşembe

Artılarıyla Eksileriyle İpek Kirpik!

Günaydın... Yine bulutlu, gri bir sabah.
 Evet yağmurlar yağsın yağsında Mart'ta Nisan'da yağsın mesela.. Bukadar çok yazı özlemişken, sonbahar tadında bir Haziran beni çok mutsuz ediyor:( Neyseki ben haftaya bugün sıcak biyerelere gidiyorum, şimdilik kendimi böyle teselli ediyorum:)






Gelelim bu günki konumuza.. Yaklaşık 5-6 ay ipek kirpik kullanmış biri olarak bu konuda oldukça deneyimli oldugumu düşünüyorum. Ben ipek kirpik ilk çıktığı zamanlar koşa koşa gidip yaptıranlardanım:) Düşünün yani okadar kısa kirpiklerim var malesef..




















İpek kirpikler herbir kirpiğe tek tek yapıştırarak uygulanıyor. Oldukça hafif oldugundan herhangi bir ağırlık yada rahatsızlık asla hissetmiyorsunuz. Uygulama yaklaşık 1-1.30 saat suruyor (uygulama yapılırken yanlışlıkla gözlerinizi açarsanız yapışkan çok yakıyor haberiniz olsun). Kullanılan yapışkan çok çok önemli mutlaka hipoalerjenik ve organik olmalı. Herhangi tatsız bir durumla karsılasmamak için güvenmediginiz bir yere yaptırmayın derim. Uzunluğuna ve kıvrıklıgına siz karar verebiliyorsunuz. Fakat en uygunu göz ve kirpik yapınıza uygun kalınlık/uzunluk/kıvrıklık seçmeniz yada bu isi uzmana birakmaniz olur. 2-3 haftada bir bakım uygulatmak zorundasiniz çünki kirpikler yer yer dökülüyor. Dökülenlerin yerine yenilerinin taktirilmasi gerekiyor. Uygulama bittiğinde şahane kirpiklere sahip oluyorsunuz ve inanın bana hep öyle kalması için sürekli yaptırmak istiyorsunuz.












Gelelim ipek kirpiğin olumsuz yanlarına;
Hani dedimya kirpiklerinizi oyle gördükten sonra sürekli yaptırmak istiyorsunuz diye. İşte malesef burda şöyle bir durum oluyor. Kendi kirpiğinizin uzerine surekli ipek kirpik uygulattiginizda kirpikleriniz zayifliyor ve dökülme yapiyor:( Ben uzun süre kullandiğım için bu durumu çok fazla yasadim öyleki bir ara nerdeyse hiç kirpiğim kalmadı serumlarla besleyerek tekrar eski haline gelmesini sağladım. Siz siz olun uzun sure asla kullanmayin. Eğer göz makyaji yapmayi yada gunluk hayatta makyaj yapmayi sevmeyen biriyseniz ipek kirpik tam size göre fakat bir liner, rimel sürmeden çikmam diyorsaniz malesef.. Yazılanların aksine gözleriniz icin kullandiginiz makyaj temizleyiciler ipek kirpikleri döküyor, dahada kötüsü hepsinin birbirine yapışmasini sağlıyor, ve asla (ben foşur foşur sabunla elimi gözümü yıkarım) gözlerinizi ovusturarak yıkayamıyorsunuz. Yani ipek kirpik kullanirken makyajdan özellikle uzak durmak gerekiyor. 

Benim artılarım ve eksilerim bunlar oldu. Bence yaz aylarında çok fazla makyaj tercih edilmeyen zamanlarda kısa süreliğine alternatifiniz olabilir, yoksa uzak durun derim:) Ayrıca kullanan arkadaşlardan da olumlu/olumsuz yorumlar bekliyorum..

Bol güneşli, mutlu, huzurlu günler dilerim
Sevgiler..





5 yorum:

  1. kirpiklerim kısa olduğu için bende şikayetciyim :D ama bu tür uygulamalar için cesaret edemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim tecrübem kötü sonuçlandığı için yaptır diyemem canım:(

      Sil
  2. Ben hiç kullanmadım. Kirpiklerim kısa değil ama istediğim gibi de değil. Hep aklımdaydı acaba denesem mi diye. Ama ben eyeliner ve rimelsiz dışarı çıkmıyorum. Çok ovalayarak yıkıyorum gözlerimi. Bana dayanmaz sanırım. Hem kirpiklerim dökülürse de çok üzülürüm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok üzülmüştüm. aylarca serumlarla toparladım tekrar kirpiklerimi. kısa süreli düşünülebilir fakat makyajdan uzak durmak lazım malesef:(

      Sil
  3. Merhaba serum derken kirpikleriniz için ne kullandınız

    YanıtlaSil